10 grudnia 2014

#240.

ricottowy omlet owsiany z musem jabłkowym


Najlepszy!
Trzeci dzień z rzędu jem ricottę, to u mnie normalne, ale po prostu nienawidzę gdy cokolwiek psuje się w mojej lodówce -,- Dzisiaj lecę do pracy, aby załatwić kilka ważnych spraw, wczoraj już do mnie wydzwaniali... pewnie nie mogą się doczekać kiedy wracam (haha!). Ale jeszcze kilka dni, korzystam w pełni. :)

10 komentarzy:

  1. Chyba muszę się znów zaopatrzyć w ricottę :)
    Ten mus wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę o przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki płatków owsianych górskich zalać ciepłym mlekiem 1/2 szkl i zostawić do napęcznienia.
      1 jajko
      125g ricotty
      1 łyżka cukru
      4 łyżki mąki
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

      Usuń
  3. Ja też nie lubię, kiedy coś się psuje i marnuje :D
    Mniam, dawno nie jadłam omleta. Chyba jutro go zrobię <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie widzę absolutnie nic złego w jedzeniu ricotty nawet codziennie :D A omlet z ricottą to coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też tak mam, że jak coś już kupię to jem to codziennie by się nie zepsuło :>
    Pysznie się prezentuje!,:)

    OdpowiedzUsuń
  6. dzisiaj razem omletujemy!
    Oj, ja też zawsze dojadam, ale w jedzeniu rocotty codziennie nie widzę żadnego problemu ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj, zazdroszczę Ci tej ricotty, u mnie w mieście ciężko ją zdobyć. Ten mus jabłkowy wygląda tak apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam placki, czy omlety z ricottą, mają taką fajną strukturę! ;3

    OdpowiedzUsuń