15 marca 2014

#188 owsiane.

owsianka z jabłkiem, cynamonem, domowym masłem orzechowym, truskawką, kandyzowanym kokosem


Piękna wiosenna pogoda i u mnie zamieniła się na tą typowo jesienną. Za oknem szaleje wichura, pada deszcz, a nawet grad. Nie lubię tego, zawsze na weekend takie niefajne niespodzianki...

Moje pierwsze masło orzechowe, dlaczego nie wyszło gęste? Od czego zależy ta gęstość? :[

10 komentarzy:

  1. kurcze, ja do takiej konsystencji masła właśnie dążę, a wychodzi mi gęste!
    jak je zrobiłaś? ;)
    kokos<3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko co kocham dziś u ciebie gości w owsiance <3333
    A ja chciałabym żeby moje masełko było takie płynne *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja myślałam ,że tylko u mnie anomalie pogodowe! Raz deszcz, raz grad... co jest grane!?

    OdpowiedzUsuń
  4. patrz pan- ja narzekałam, że moje masło ma zbyt stałą konsystencję, Ty- że za rzadkie (a według mnie to jest właśnie wyznacznik tego, że masło jest dobrze zrobione!) z czystej ciekawości- z jakich orzechów ono powstało? bo tak jasne, że stawiam na nerkowce:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też u mnie taka pogoda, ech.. :< Śniadanie pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Niam. Ta truskawka taka strasznie sztuczna, ale kusi i tak i przywodzi na myśl te nasze polskie letnie przysmaki... :)
    U mnie też jesień, ale gradu nie ma (jeszcze). A co do masła to nie podpowiem - moja próba skończyła się słoikiem lepiącej się mąki. ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Śniadanie cudowne, konsystencja masła też (zazdroszczę, mi zawsze nie wychodzi) ♥
    A pogoda fatalna niestety :(

    OdpowiedzUsuń
  8. pysznie <3 kandyzowany kokos? :o :))

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo fajne dodatki :) uwielbiam właśnie takie owsianki z jablkiem :) !

    OdpowiedzUsuń