8 kwietnia 2013

#050.

budyniowa kasza manna z bananem i suszonymi morelami, herbata malinowo-waniliowa


17 komentarzy:

  1. Muszę przyznać, że budyniowej kaszy jeszcze nie jadłam i chyba niedługo muszę to naprawić bo Twoja wygląda nieziemsko. Mogłabyś powiedzieć w jakich proporcjach ją robisz. tzn. ile łyżek budyniu na ile łyżek kaszy i w którym momencie dodajesz proszek budyniowy? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. trudno mi dokładnie podać gdyż to śniadanie znowu robiłam tzw "na oko".
      ale mniej więcej dodałam 1,5 szklanki mleka do garnuszka do zagotowania. do 2/3 szkl. mleka dodałam 2-3 płaskie łyżki proszku budyniowego i 2 łyżki kaszy, to wymieszałam i dodałam do gotującego się mleka.

      Usuń
  2. Ja z kolei uwielbiam budyniową kaszę :) Jest taka kremowa! Idealna na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm te topiące się plasterki banana w budyniowej owsiance.. przepysznie! :))

    OdpowiedzUsuń
  4. omomoom, wygląda cudownie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Budyniowej kaszki nie jadlam jeszcze :) ale twoja wygląda tak zachęcająco. I mam ochotę na banana teraz :P

    OdpowiedzUsuń
  6. tez nie jadlam kaszki w takiej postaci:D

    OdpowiedzUsuń
  7. kaszy manny budyniowej jeszcze nie jadłam.. pysznie wygląda !!

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie jadłam budyniowej manny...Ale musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  9. widzę tutaj moją ulubioną kaszę :D

    OdpowiedzUsuń
  10. O, lubię takie mixy w miseczce :)

    OdpowiedzUsuń
  11. muszę w końcu spróbować połączenia kaszy i budyniu, bo nęci mnie zewsząd :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Dawno nie jadłam kaszki :) Zapomniałam, że ją uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń